Konya Büsan Ağız Cerrahisi, Konya Büsan Ağız Diş Cerrahi, Konya Büsan Çene Cerrahisi için Konya Büsan Özel Diş Hekimi Büsan Armada Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Konya Büsan Sanayinde Hizmet vermektedir. Büsan Diş Hekimi Randevu için bizi arayın.
Büsan Ağız Diş ve Çene Cerrahi
Büsan Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, toplumdaki tüm bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerindeki sert ve yumuşak dokuların hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini uygulayan uzmanlık alanıdır. Çalışma kapsamı içinde;
- Dişlerin normal ve cerrahi çekimleri,
- Gömülü diş çekimleri,
- Diş implantları ve zigomatik implant uygulamaları,
- Çene kist ve tümörlerinin tanı ve tedavileri,
- Protez öncesi cerrahi düzeltmeler,
- Sinüs tabanı yükseltme işlemleri,
- Kemik kalınlaştırma ve yükseltme operasyonları,
- Diş ve destek doku yaralanmalarının tanısı, tedavisi ve uzun dönem takibi,
- Çene kırıklarının konservatif ve cerrahi tedavileri,
- Ortognatik cerrahi operasyonlar (Çene ilişki bozukluklarının )
- Çene eklemi hastalıklarının, konservatif ve cerrahi tedavileri
Diş Çekimi Nedir?
Günümüzde bilimin ve teknolojinin gelişimi ve bunların diş hekimliğine katkıları sayesinde öncelikle tedavi etme ve dişi ağızda tutmak hedeflenmektedir. Diş çekimi, dişin kemikteki soket denilen yuvasından uzaklaştırılması işlemidir.
Gömülü diş çekimi nedir?
Gömülü 20 yaş dişlerinin problem olmasının nedeni; evrimsel olarak bu dişe ihtiyaç kalmaması ve gittikçe çenelerimizin küçülmesidir. Çenelerimiz küçüldükçe 20.yaş dişleri kendine yer bulmak için zorlanmakta ve dolayısıyla diğer dişler gibi çıkamamaktadır. Kendine yer bulamayan 20.yaş dişleri öndeki dişi ittirerek baskı yapmakta ve bu da çapraşıklığa neden olmaktadır. Ayrıca çok geride olmaları ve etraflarındaki diş etinin normal anatomik yapıda olmamaları nedeniyle kolayca iltihaplanabilmektedirler.
Çene Tümörleri ve Kistleri
Çenelerde dişten kaynağını alan veya almayan çeşitli tümörler ve kistler görülmektedir. Bu hastalıkların tanısı için küçük bir parça alınarak histopatolojik tanı konur. Buna göre hastalığın tedavisi yapılmaktadır.
Çenelerdeki kistler çoğu kez diş kaynaklıdır. Diş kökü etrafında oluşabilen bu kistler tedavi edilmezlerse büyük boyutlara ulaşabilirler. Kök ucunda kisti olan hastalarda dişin çekilmesi tedavi için yeterli değildir. Diş çekilip kist kemik içinde bırakılırsa bu kist büyümeye devam ederek büyük hacimlere ulaşmaktadır. Bunun sonucunda ise çok sayıda dişin de çekiminin gerektiği bir durum ortaya çıkabilir.
Konya Büsan Sanayi Diş Hekimi ve Diş Doktoru için bizi arayabilirsiniz.