Konya İmplant, Konya Zirkonyum, Konya Lamina, Konya Estetik Diş Hekimi, Konya Ortodonti, Konya Çocuk Diş Tedavisi, Konya Kanal Tedavisi, Konya Dolgu, Büsan İmplant, Büsan Zirkonyum, Büsan Lamina, Büsan Estetik Diş Hekimi, Büsan Ortodonti, Büsan Çocuk Diş Tedavisi, Büsan Kanal Tedavisi, Büsan Dolgu, Konya İmplant Fiyatları, Konya Kanal Tedavisi Fiyatları, Konya Diş Dolgu Fiyatları, Konya Diş Hekimi, Büsan Diş Hekimi, Konya Diş Doktoru, Konya Diş Doktorları

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi süreci diş sinirlerinden doğan problemin tedavisi ve diş çevresindeki dokuların kanal tedavi yöntemi ile sağlığına kavuşturulmasıdır. Uygulamada diş sinirinin içini dolduran enfeksiyonların diğer diş dokularına zarar vermesinin önüne geçmek amaçlanmaktadır.

Tedaviye ihtiyaç duyulmasının nedeni genellikle diş çürükleridir. Diş çürüğünde bazı bakteriler bulunur. Bu bakterilerden bazıları herhangi bir zarar vermezken bazıları karbonhidrat içeren besinleri parçalar. Bunlar dentine ve diş minesine zarar verecek asitleri ortaya çıkarırlar. Söz konusu bu bakteriler diş sinirlerinin bulunduğu kısma kadar ilerleme gösterebilir. İşte tüm bu olumsuz süreci engellemek adına tedaviye ihtiyaç duyulur.

Kişinin dişe ya da çeneye aldığı bir darbe diş içerisinde bulunan pulpa dokusunu öldürebilmektedir. Bununla beraber dişe iletilen kan dolaşımında kesilme meydana gelir. Ve neticede diş cansızlaşarak renklenme gösterir. Bu olumsuz vakanın düzeltilebilmesi tedavi uygulanmalıdır.

Dolgu işlemini takiben kimi durumlarda kanal tedavisine ihtiyaç duyulabilmektedir. Bunun sebebi dolgu yapılmadan önceki diş çürüğünün düzgün bir biçimde temizlenmemesinden kaynaklanır. Dolgun düzgün bir şekilde yapılamadığı için çürükteki ilerlemeler devam eder. Bu durumlarda da kanal tedavisine başvurulmalıdır.

Tüm bu olumsuz durumların yanı sıra bazen diş eti rahatsızlıklarında da kanal tedavisiyöntemi tercih edilebilmektedir. Şayet diş eti dişin enfeksiyona maruz kalmasına olanak sağlıyor ve diş çevresindeki dokulardaki problemler artıyorsa uygulanması gerekir. Buradaki bakteriler küçük yan kanallar vasıtası ile diş pulpasına ilerler ve diş sinirinde hasara yol açar.

Kanal tedavisi Fiyatları

Kanal Tedavisi fiyatları tedavi şekline göre, tedavinin yapılacağı dişin adetine göre değişmektedir . Belirli sabit bir fiyat listesi yoktur. Fiyat bilgisinin yasal olarak paylaşılması Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandığı için kapsamlı bilgi almak ve için bizi arayabilir, ya da bize yazın bölümünden Bizlere ulaşabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavide bazı aşamalar söz konusudur. Tedaviye başlamadan önce dişin iç kısmında oluşmuş olan bakteriler ile buradaki sinir dokusunun çökmesini takiben kalan artıkların veya toksinlerin temizlenmesi önemlidir. Bu temizlik yapılmadan önce teadviye başlanırsa vücutta iltihaptan ötürü oluşan bir reaksiyon söz konusu olabilir.

Tedaviye başlamadan önce dişe anestezi uygulanır ki hasta böylelikle herhangi bir acı hissetmeyecektir. Şayet hastada dolgu söz konusu ise bu dolgular çıkarılmalıdır. Dişte çürük söz konusu ise çürük dokuda tamamıyla temizlenmelidir. Bu işlemi takiben kök kanal içerisindeki sinir ve damar dokuların temizlenmesi için aletlerle çalışma yapılır. Bu esnada diş kökünün içinin temiz tutulması için dezenfektanlar kullanılır.

Kanal kök tedavisinde kökün uç kısmına ulaşmak maksadıyla diş röntgeni çekilebilir. Ancak diş hekimi bu işlemler için röntgen istemeyebilir. Röntgen yerine bunu Apekslocater ismi verilen bir cihazla gerçekleştirebilir. Özellikle hamilelik döneminde olan bayanlar için röntgen ışığından sakınma maksadıyla bu işlem uygulanır.

Temizleme işlemi bittikten sonra sonuçlara bakarak uzman hekim kanalı genişletme ve şekillendirme çalışmalarına başlayacaktır. Bu işlem rotary sistem tekniğinden yararlanılarak yapılmaktadır. İşlem bittikten sonra tek mi çoklu mu seans olacağına karar verilir. Bu plana göre uygulama düzenlenir.

Tek seans kanal tedavisi söz konusu ise; kanalın içi paperpoint yardımı sayesinde kurutulmaktadır. Yine kanalın için pat ve guta parke denilen dolgu maddesi ile doldurulmaktadır. Şayet gerekli görülürse üstüne kron ya da post kaplama yapılarak yenileme çalışması bitirilir.

Çoklu seans kanal tedavisi söz konusu ise; ara seanslarda kök kurutma işlemi bittikten sonra dişte herhangi bir enfeksiyonun söz konusu olup olmadığına bakılır. Şayet bu durum hala söz konusu ise dişe kalsiyum bazlı ilaç verilecek ve 10 gün kadar bekletilecektir. Tüm bu problemler ortadan kalktığı takdirde tedaviye devam edilir ve diş yenilenmesi tamamlanmış olur.

Kanal tedavisi hangi durumlarda uygulanabilir?

  • Dişlerin sinir denilen bölgelere kadar ilerlemiş olan çürüklerde
  • Ortodonti tedavisinde aşırı aşırı kuvvet sonucunda dişin canlılığını yitirdiği zamanlarda
  • Ciddi şekilde ilerleyen diş eti problemlerinde
  • Dişlerde aşınma sonucu meydana gelen hassasiyetlerin tedavi edilmesinde

Kanal Tedavisinden Sonra Ağrı Oluşur mu?

Tedavi sonrasında herhangi bir ağrı söz konusu değildir. Şayet ağrı durumu ortaya çıkıyorsa dişin tekrar enfeksiyon kapmış olması ihtimali vardır. Böyle bir durumda tedavi restore edilerek tamamlanmalıdır.

Tedaviye ihtiyaç olup olmadığına nasıl karar verilir ?

  • Dişlerde soğuk sıcak hassasiyeti varsa
  • Yemek yerken ve yemekten sonra kişide diş ağrısı oluyorsa
  • Sinirlerin ölmesi durumunda dişlerde renk değişimi oluyorsa
  • Apse olunca yüzde şişlik oluyorsa
  • Tedaviye ihtiyacınız var demektedir.

Kanal tedavisinde dikkat edilecek hususlar

  • Tedavi sonrasında Anestezinin etkisi geçmeden yeme ve içme konusuna önem göstermeli mümkün olduğu kadar bir şey yememeli ve içilmemelidir.
  • Tedavi esnasında sert yiyeceklerden ve yapışkan gıdalardan uzak durulmalıdır.
  • Geçici dolgunun düşmemesi için dikkatli olunmaldır.