Konya İmplant, Konya Zirkonyum, Konya Lamina, Konya Estetik Diş Hekimi, Konya Ortodonti, Konya Çocuk Diş Tedavisi, Konya Kanal Tedavisi, Konya Dolgu, Büsan İmplant, Büsan Zirkonyum, Büsan Lamina, Büsan Estetik Diş Hekimi, Büsan Ortodonti, Büsan Çocuk Diş Tedavisi, Büsan Kanal Tedavisi, Büsan Dolgu, Konya İmplant Fiyatları, Konya Kanal Tedavisi Fiyatları, Konya Diş Dolgu Fiyatları, Konya Diş Hekimi, Büsan Diş Hekimi, Konya Diş Doktoru, Konya Diş Doktorları

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Zirkonyum diş kaplama doğal diş yapısına en yakın ve doku uyumu sebebiyle diş hekimliği alanında en çok kullanılan ürünlerden biridir. Diş görünümünü iyileştirmek için geliştirilmiş bir çok uygulamadan daha popüler olmasının sebebi estetik duruşu, doğal bir yapıya sahip olması ve dayanıklılığıdır. Diş kaplama türleri metal destekli veya metal desteksiz olarak iki tiptir. Estetik görünüm ve diş sağlığı kavramları birleştiğinde, metal kaynaklı porselenler yerini beyaz bir renge sahip olan zirkonyum alaşımına bırakmıştır. Zirkonyum kaplamalar güçlü yapıları ve sağlamlığı nedeniyle hem arka dişlerde kullanılmakta hemde ön dişlere kattığı estetik görüntü ve ışık geçirgenliği nedeniyle en çok tercih edilen kaplamalardır. Bu kaplama türü çiğneme ve koparma gibi basınçlı fonksiyonlara aynı gerçek dişlerimizde olduğu gibi tepki verirler ve son derece dayanıklıdırlar. Bunun yanında ağız ve diş bakımı hijyenine özen gösterildiği taktirde çok uzun yıllar boyunca kullanılma özelliği vardır.

Zirkonyum Kaplamanın Özellikleri

Diş hekimliği ve diş estetiği noktalarında uzun zamandır altyapı olarak metal olan uygulamalar ve ürünler kullanılmaktaydı. İçeriğinde metal bulunan uygulamaların kullanılması belli ölçüde diş etlerine zarar vermekte ve dişlerin istenilen estetik görünüme kavuşmasında yeterli olamıyordu. Diş ve diş eti sağlığı ile estetik görünüme yeni bir boyut kazandıran zirkonyum diş kaplama ile bahsettiğimiz bu sorunlar kalıcı olarak çözülmüştür. Ağız içinde metal ürünlerin kullanımının azalması, yerine ışık geçirgenliği ile %100 doğal bir görünüm veren beyaz zirkonyum alaşımın tercihi, özellikle diş görünümünün en önemli olduğu ön dişlerde büyük farklar yaratıyor. Gülümserken veya diğer insanlarla konuşma esnasında beyaz görünümü sebebiyle hiç bir şekilde fark edilmiyor.

Zirkonyum diş kaplama sıcağa dayanıklı, saydam, beyaz renkli ve ayrıca metale karşı alerjisi bulunan hastalar için oldukça ideal bir tedavi türüdür. Bu tedavi türünde sıcak ve soğuk hassasiyeti oluşmamaktadır. Zirkonyum sigara, kahve veya diğer yeme içme alışkanlıklarına bağlı oluşan renklenmeleri en aza indirgemektedir. Ağızda herhangi bir tat farklılığına veya ağız kokusuna neden olmamaktadır.

Ayrıca ışık geçirgenliğinin yüksek olması metal kaplamalarda yaşanan koyu diş eti renk değişimlerini oluşturmaz. Metal kaplamaların, diş etine yakın yerlerinde diş etinin siyah veya morumsu bir renk alması kaçınılmaz olmakta. Bunun nedeni kullanılan kaplama maddesi ve ışığı geçirgenlik oranıdır. Bu nedenle zirkonyum dişlerde asla mat veya siyahımsı bir görüntü oluşmaz. Bir çok diş görünüm problemini restore etmek için özel olarak üretilen zirkonyum dişler, diş sağlığı içinde son derece önemlidir. Bunun nedeni ise zirkonyum dişlerin, diş etleri ile olan muazzam uyumu ve kaplama yapılmış dişlerin etrafındaki diş etlerinde hastalık görülme ihtimali diğer metal kaplama türlerine göre oldukça düşüktür.

Zirkonyum Diş ve Hayat Kalitemize Katkısı

Ağız ve yüz estetiğinin vazgeçilmez unsuru olan diş görünümü ve bu estetiği sağlayan dişlerin uzun yıllar boyunca kullanılması zirkonyum diş kaplama ile başka bir seviyeye taşınmıştır. Sahip olduğu sağlamlık ve sunduğu estetik görüntü ile zirkonyum, dişlerimizde ki kötü görüntünün restore edilmesini ve tüm görünüş kaygılarının ortadan kalkmasını sağlar. Zirkonyum diş kaplamasının sağladığı kolaylık ve yaşam kalitesine katkısı kullanım sürecinde çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Hastaların yüz ve dişlerinde yaşanan değişimin hayatlarına pozitif katkısı çok büyüktür.

Zirkonyum Kaplama Neden Yapılır?

Diş hekimliği alanında doğal dişe en yakın sonuçların alındığı ve diş etleri üzerindeki mükemmel uyumu ile zirkonyum oldukça sık kullanılan bir tedavi yöntemidir. Renk değişimi diş beyazlatma ile sağlanamayan dişlerde, kırılmış veya deforme olmuş dişlerin düzeltilmesinde, doku kaybı yaşayan dişlerde zirkonyum kaplamalar hem estetik duruşu hemde uzun süre kullanılması sebebiyle hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Zirkonyum dişin ömrünü net olarak verebilecek kişi aslında yine hastadır. Çünkü ağız ve diş hijyeni, beslenme, diş kontrolleri gibi bir çok faktör bu tedavinin kullanım ömrünü uzatmaktadır. Genel itibariyle 30 yılı aşmış zirkonyum diş kaplama çalışmaları mevcuttur.

Eğer hasta diş bakımını önemser ve dişlerini düzenli fırçalarsa besin artıkları ağız içinde bulunmayacağından dolayı hem doğal hemde zirkonyum dişler korunmuş olacaktır. Dişlerin sıkılması ve gıcırdatılması gibi alışkanlıklardan vazgeçilmesi, sigara, alkol ve kahve tüketiminin azaltılması diş ömrünü uzatan etmenlerdir. Hasta, söylenen bu faktörlere dikkat ettiğinde dişlerinin ömrü bir hayli uzun olacaktır.

Zirkonyum Kaplama Fiyatları

En çok karşılaşılan sorulardan biride zirkonyum kaplama fiyatları olmaktadır. Öncelikle fiyatı oluşturan faktörlerin neler olduğunu bilmek gerekiyor. Diş hekiminin tecrübesi, daha önce yaptığı zirkonyum diş tedavilerinin sayısı, kliniğin teknolojisi ve hijyeni, kullanılan ürünlerin kalitesi, diş büyüklüğü gibi bir çok farklı faktör mevcut. Bu yüzden yapılacak diş sayısını belirtip, detaylı fiyat bilgisini kliniklerden almak doğru oluyor. Diğer kaplamalara nazaran daha maliyetli oluşu; dayanıklılığı, doğallığı ve kullanım ömrü göz önüne alındığında en iyi tercihlerden biridir.

Kaplama Esnasında Acı Duyulur mu?

Kaplama diş tedavisinde öncelikle zirkonyum uygulanacak diş biraz inceltilir ve ölçü alınır. Bu inceltme 1-2 mm arasındadır. Alınan ölçü laboratuvarlarda diş modeli üzerinde çalışılır. Burada hasta, renk ve modeli uzman doktoru ile belirlemektedir. Daha sonra hazırlanan kaplamalar inceltilen dişler üzerine özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılır. Yapılan bu inceltme ve yapıştırma işlemleri lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için hasta hiç bir acı ve ağrı duymaz. Sıcak ve soğuk diş hassasiyeti de hiç bir şekilde gözlenmemiştir. Yıllar sonra zirkonyum dişleri değiştirmek istediğinizde bile asla doku kaybı yaşanmamaktadır.

Zirkonyum Tedavisi Hangi Durumlarda Kullanılır?

  • Antibiyotik ve flor gibi nedenlerle diş renk değişimlerinin aşırı boyutlarda olduğu ve bu nedenle beyazlatma işlemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılır,
  • Dişleri bazı nedenlerden dolayı önceden kırılmış veya kesilmiş kişilerde,
  • Diastema tedavisinde. (Ayrık dişlerin görünüm olarak düzeltilmesi)
  • Ağız içi metal köprü işlemi geçirmiş veya kuron kaplamalara sahip hastalarda,
  • Renk değişimine uğramış dolguların restorasyonunda,
  • Ortodontik tedaviye alternatif olarak çarpık dişlerin tedavisinde,
  • Dolgu yapmanın yeterli olmayacağı aşırı diş kaybı olan hastalarda zirkonyum diş kaplama tedavisi yapılmaktadır.

Tedavi Süreci Ne Kadardır?

Diş kaplama işlemi ileri seviye diş eti çekilmesi veya herhangi bir diş eti problemi bulunmayan hastalarda bir haftada tamamlanmaktadır. Diş eti sorunu olan hastalarda ise bu süre diş etlerinin iyileşme süresine göre değişiklik gösterebilir. Kaplama tedavisinden önce varsa mutlaka diş eti problemlerinin tedavisi yapılmaktadır.

Kaplamalar İmplantlar ile Uyumlumudur?

Zirkonyum diş kaplama ham maddesi olan zirkonyum, implant diş tedavisinde kullanılan titanyum ile sağlıklı bir şekilde örtüşmektedir. İmplant yuvası üzerine yerleştirilen protez kaplama hem diş eti uyumluluğu hemde verdiği görüntü bakımından son derece uyumluluk sağlar.

Neden Zirkonyum Kaplama Önerilir?

  • Tercih edilmesindeki başlıca sebeplerden biri ağız içi doku uyumudur. Diş tedavilerinde ve estetik görüntüde aranan uzun ömürlülük zirkonyum ile mümkündür.
  • Darbelere karşı yüksek dayanıklılığı, kırılma eşiğinin çok yüksek olması ve bunları kanıtlayan onlarca test ve kullanıcı süreçleri zirkonyumun kalitesini ortaya koymaktadır.
  • Altında herhangi bir metal yapısı olmadığı için metal yansıması da yapmamaktadır. Bu şekilde mat veya siyahımsı bir görüntü oluşturmaz.
  • Isı yalıtımı konusunda son derece başarılıdır. Sıcak ve soğuğun diğer kaplama cinslerine göre daha az dişe ulaştığı bilinmektedir. Buda hastaların yiyecek veya içecek konusunda kısıtlanmaması anlamına geliyor.
  • Kesinlikle alerjik bir yönü bulunmamaktadır. Hatta metal kaplamalara alerjisi olan bir çok hasta için bu tedavi önerilmektedir.