Konya İmplant, Konya Zirkonyum, Konya Lamina, Konya Estetik Diş Hekimi, Konya Ortodonti, Konya Çocuk Diş Tedavisi, Konya Kanal Tedavisi, Konya Dolgu, Büsan İmplant, Büsan Zirkonyum, Büsan Lamina, Büsan Estetik Diş Hekimi, Büsan Ortodonti, Büsan Çocuk Diş Tedavisi, Büsan Kanal Tedavisi, Büsan Dolgu, Konya İmplant Fiyatları, Konya Kanal Tedavisi Fiyatları, Konya Diş Dolgu Fiyatları, Konya Diş Hekimi, Büsan Diş Hekimi, Konya Diş Doktoru, Konya Diş Doktorları

Konya Zirkonyum Diş, Büsan Zirkonyum Diş Kaplama, Büsan Zirkonyum ve Konya Zirkonyum için Büsan Armada Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Konya Büsan Sanayinde Büsan Diş Hekimi Hizmet vermektedir. Büsan Diş Doktoru Randevu için bizi arayın.

Konya Zirkonyum Diş Kaplama

Son yıllarda giderek daha fazla tercih edilen diş kaplaması, diş hasarlarının ya da çekilen dişlerin yerine protez yapılması gibi masraflı ve yorucu işlemlere gerek kalmadan daha pratik ve kullanışlı bir çözüm imkanı sağlıyor. Günümüzde kullanılmakta olan kaplama yöntemleri ile sağlıklı dişlere kolaylıkla sahip olunabiliyor. Estetik nedenlerle dişler klonlanarak hastanın istediği dişler elde edilebildiği gibi bazı nedenlerden dolayı aşırı madde kaybına uğramış olan dişlerin üzerinin diş şeklindeki materyallerle kaplanması da sağlanabiliyor. Bu tür işlemler dişlere zarar vermediği gibi dişlerin daha uzun ömürlü olmasını da sağlıyor.

Dişler yaşa bağlı olarak beyazlıklarını ve dayanıklılıklarını kaybedebiliyorlar. Diş çürükleri ve kırıkları da sağlıksız bir ağız yapısı oluşmasına neden olabiliyor. Dişlerinin eski görünümüne ve sağlığına kavuşmasını isteyen kişiler estetik diş hekimliği uygulamalarından yararlanmayı tercih edebiliyorlar. Metal kaplamaların yerini alan zirkonyum diş kaplama da dişlerinin doğal haline benzemesini isteyen kişiler için son derece doğru bir yöntem olma özelliğini taşıyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte diş hekimliğinde her geçen gün daha estetik ve dayanıklı materyaller kullanılmaya başlanıyor. Zirkonyum da bu materyallerden biri olma özelliğini taşıyor. Zirkonyum kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemi Zirkonyum diş kaplama olarak adlandırılıyor. Zirkonyum kaplama aynı zamanda taç ya da kron (kuron) olarak da biliniyor. Beyaz rengi, ışık geçirgenliği ve dayanıklılığı nedeniyle diş tedavilerinde estetik protez tedavilerine olanak sağladığı için sıklıkla tercih ediliyor. Genellikle çürük dişlerin restorasyonu için kullanılan Zirkonyum diş kaplama yönteminin estetik bir gülümseye ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişilere uygulanması da söz konusu olabiliyor. Hem ön hem arka dişlerde kullanılabiliyor. Ön dişlere yapılan uygulamalarda estetik açıdan güzel bir görünüm elde edilirken arka dişlerde kullanıldığında sağlamlık açısından bir bütünlük oluşturulması sağlanmış oluyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum diş kaplama uygulaması ile sağlıklı ve estetik bir sonuç elde edilebilmesi için hastanın diş eti sağlığında bir sorun bulunmaması gerekiyor. Herhangi bir sorun bulunduğu takdirde öncelikle diş etlerinin tedavisi yapılıyor ve iyileşme tamamlandıktan sonra estetik açıdan değerlendiriliyor. Hastanın gülme hattı yüksek olup ihtiyaç duyuluyorsa diş eti boylarından gerekli seviyeleme işlemi yapılıyor. Dişlerde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra özel ölçü maddelerinin kullanılmasıyla ölçü alınıyor. Alınan ölçülerle birlikte dişler kesilerek dişlerin üç boyutlu yapısı tarayıcılarla bilgisayara aktarılıyor. CAD CAM denilen sistemle zirkon bloklar hazırlanıyor ve dişlerin alt yapısı oluşturuluyor. Zirkonyum oksit bloka aktarılan dişlere son şekilleri veriliyor ve fırınlama aşamasına geçiliyor. Fırınlama aşamasından sonra alt yapılar üzerine uygun renkte porselenler eklenerek çalışma tamamlanıyor. Eğer altyapı provalarından sonra ağız içi herhangi bir sorun oluşmazsa; son düzenlemelerin yapılmasının ardından cilalı ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olan kaplamalar dişin üzerine yapıştırılarak sabitleniyor.

Zirkonyum diş kaplama yönteminde dişlerin kesilerek küçültülmesinden önce lokal anestezi uygulandığı için hastanın herhangi bir şekilde ağrı hissetmesi söz konusu olmuyor. Ayrıca ölçü alma ve ağız içi tarama işlemleri de ağrısız olduğundan hasta hiçbir rahatsızlık hissetmiyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Kimler İçin Uygundur?

Zirkonyum diş kaplama daha çok estetik amaçlı olmakla birlikte; aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarının yapılmasında, beyazlatma yöntemleri ile sonuç alınamayan ileri düzeydeki renk değişimlerinin tedavisinde, yapısı bozulmuş eski dolgularda, arka grup dişler üzerinde köprü ya da kaplama olarak kullanılmasında, ortodonti tedavi yönteminin seçilmediği diastema gibi ayrık ya da az çapraşık ve dönük dişlerde, ön grup implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğini sağlanmasında kullanılabiliyor.

Zirkonyum diş kaplama sabit bir tedavi olduğu için diş ve çene büyümesi ve gelişimi tamamlanmış kişilere uygulanabiliyor. 18 – 20 yaşına kadar gelişim döneminde olunduğu ve çenenin büyümesi sonucunda aralanma oluşabileceği için önerilmiyor.

Bunun dışında psikolojik sorunlar nedeniyle dişlerini sıkan, dişleri kilitlenen ya da sert isimleri kemirme alışkanlığı bulunan hastaların tedavi ile bu sorunlarını çözümlemelerinin ardından zirkonyum diş kaplama yaptırmaları öneriliyor. Zirkonyum diş kaplama; dişinde kırık olan, çürük ya da hasarlı dişleri bulunan, diş eti gereğinden fazla aşağıda ya da yukarıda olan, diş dizimi aşırı kısa ya da aşırı uzun şeklinde düzensiz olan, dişlerinin her zaman bembeyaz ve tertemiz görünmesini isteyen kişilere de uygulanabiliyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Zararları Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplama uygulamaları diş kökünde ya da diğer dişlere sürtünmeyle deformasyonlara neden olabiliyor. Aşındırıcı etkisi nedeniyle rahatsızlık yaratabiliyor. Zirkonyum diş kaplamalarının dişe entegre edilmesinde diğer kaplamalara göre zorluk yaşanması söz konusu olabiliyor. Hastanın eksiklerinin yan yana ve çok sayıda olduğu durumlarda diğer bir deyişle uzun diş boşluklarında zirkonyum diş kaplama kullanılamıyor. Ayrıca metal destekli kaplamalara göre maliyetli biraz daha yüksek oluyor.

Bazı hastalarda kaplama uygulamasından bir süre sonra ısırma eylemi esnasında ağrı ya da rahatsızlık durumunun ortaya çıkması da söz konusu olabiliyor. Bu sorun genellikle kaplamanın yanlış konumlandırılmasından kaynaklanıyor. Kaplama yüksekliğinin ayarlanması ile sorunun ortadan kaldırılması sağlanabiliyor.

Kaplamaların yanlış yerleştirilmesi ya da kaplamanın sabitlenmesi için kullanılan yapıştırıcıların yetersiz olması nedeniyle zaman zaman kaplamalar tamamen düşebiliyor. Bu durumda kaplama yeniden yerine takılabiliyor ya da değiştirilebiliyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları?

Son dönemlerde büyük ilgi gören zirkonyum diş kaplama fiyatları diğer kaplama uygulamalarında göre biraz daha pahalı bir uygulama olarak biliniyor. Daha sağlıklı ve estetik olan zirkonyum diş kaplama yönteminde altyapı olarak metal yerine beyaz bir element olan zirkonyum kullanılıyor. Zirkonyum ön dişlerde doğal görünüm sağladığı, arka dişlerde de çiğnemeye dayanıklı olduğu için tercih ediliyor.

Zirkonyum diş kaplama tedavisi kişiye özel bir plan ile uygulanıyor ve her merkezin farklı bir fiyatlandırma sistemi bulunuyor. Bu nedenle zirkonyum diş kaplama uygulaması için genel bir fiyatlama bilgisi verilmesi doğru olmayabiliyor. Zirkonyum diş kaplama yaptırmayı düşünen kişiler en doğru fiyatı diş hekimlerinin muayenesinin ardından öğrenebiliyorlar. Zirkonyum diş kaplama uygulamasında fiyatlar sahip olmayıp uygulamayı yapan diş hekimine, kaplamanın yapıldığı hastanın durumuna, kaç dişe uygulama yapılacağına ve buna benzer birtakım faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca kullanılan malzemelerin kalitesi ve hangi teknolojilerin kullanıldığı da fiyatlarda değişiklik olmasına neden olabiliyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Zirkonyum dioksit gibi sert ve diş renginde bir materyalle dişlerin estetik olarak kaplanması.

Zirkonyum Diş Kaplama Ömrü Ne Kadar?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte 4 yıl ağızda kalmalıdır.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Tercih Edilme Nedenleri Nelerdir?

Dişe en yakın görüntü veren ve en ulaşılabilir fiyatlı malzeme olduğu için tercih edilmektedir. Aynı zamanda dişetlerine daha uyumludur.

Zirkonyum Diş Kaplama Kimler İçin Uygundur?

Bruksizm dediğimiz dişlerini kontrolsüz sıkan kişiler dışında herkese uygulanabilir çünkü malzeme çok serttir bu da kırılganlığı getirir.